Saturday, April 21, 2007

Novi tereni


Protekle nedelje sam obisao nekoliko novih voda na jugoistoku Minesote: Trout Run, poznati "spring creek", i Forrestville State Park, koji skriva nekoliko interesantnih voda, od kojih je izuzetno impresivan juzni krak reke Root. Kratka slajd prezentacija u danasnjem blogu docarava zivopisnost ovih terena.



Toga dana nisam pecao jer je trebalo dosta voziti, ali sam zato za ribolov odvojio cetvrtak-vedar i topao prolecni dan, ali sa dosta vetra. Obisao sam obliznji Hay Creek (na naslovnoj fotografiji), gde je riba radila samo za vreme prepodnevnog rojenja Grannom krznokrilaca, za koje sam zakasnio, jer sam stigao na vodu tek oko podneva. Uspeo sam da prevarim svega nekoliko riba. Grannom emerdzeri i namasceni spajderi privlacili su paznju pastrmkama pri povrsini tokom rojenja, a kada je aktivnost insekata potpuno prestala, duboko vodjeni Bugger prevario je par manjih riba.

3 comments:

Nishville said...

Pozdrav Vladane!
Ovaj blog ti se stvarno pretopio u jednu prelepu bazu fotografija, tipova i hintova. Mislim da je zanimljiv kako pocetnicima tako i profesionalcima.
Puno pozdrava i cestitke za blog!

flyfishingunlimited said...

Zdravo Lazo i hvala ti na lepim recima! Ides li u ribolov ovih dana? Mene su malo stisle neke obaveze, ali se nadam iduce nedelje...

Puno pozdrava od Vladana

Nishville said...

Evo zadnjih dana slabije. Pritegao me sada fakultet, a i imam dosta posla.
Nadam se da cu i ja sledece nedelje malo aktivnije i da postim neke nove revire o kojima se toliko prica.
Sve najbolje!