Friday, April 14, 2006

Hexagenia emerger



Evo jednog zutog emerdzera direktno inspirisanog musicom L'Andelle. Ideja mi je bila da kombinujem modernije tehnike vezivanja (paraloop) i materijale (z-lon) u vec oprobano dobri dizajn stare francuske musice. Uz malo doterivanja boje tela, u skladu sa entomofaunom lokalnih reka, ovaj emerdzer imitira americke Hexagenia sp. i evropske Ephemera vulgata i E. danica jednodnevke.

Na slici levo je primerak Hexagenia sp. snimljen pored malog potoka u jugozapadnom Viskonsinu u avgustu prosle godine.

2 comments:

Nishville said...

Prvi put cujem za paraloop i nije mi poznata ta tehnika. Vidim da lici na parachute ali nije to to... Koji se materijal uopste koristi za tu tehniku. Vidim da je hackle ali mi nije jasno kako ga ovako haoticno vezati?
Pozdrav!

flyfishingunlimited said...

Paraloop je slican parachute tehnici, ali ima malih razlika. Za post se uzme udvostrucena nit (npr. monofil, pletenica, ja koristim debeli UNI konac za velike strimere). Oko posta krenes da motas pero na gore i onda se vratis na dole i koncem ucvrstis pero. Dobio si nesto nalik na senil od palmerovanog pera. Onda uzmes post, povuces, vezes i dobijes ovo. Nadam se da nisam bio konfuzan. Fina tehnika za tulare, kamenjarke, emerdzere, ali i za jednodnevke umesto comparadun ili klasicne parachute tehnike.