Tuesday, May 02, 2006

Resava Staggered Ferrule (SF) Glass i put u Boise, IdahoProsle nedelje sam uspeo da privedem kraju moju najnoviju kreaciju, stap Resava uradjen od glass-fibera sa asimetricnim spojem (staggered ferrule). Inspirisan semi-parabolic modelima Jim Payne-a i Charles Ritz-a, baca vrlo slicno bamboo (split-cane) modelima, ali je neuporedivo laksi.

Zahvaljujuci ultra lakim komponentama, tezi odprilike isto kao moj grafitni Powell Legacy Light #4 od 8 fita. Stap je 7 fita dug, za strunu #4, dvodelni. Vrh je duzi od donjeg dela 20cm i ima spigot (trn) spoj sa duplim zidovima koji sam ja dizajnirao. Blank je takodje moj dizajn, izradjen od E-fiberglasa. Ima medium-fast akciju i nesto je brzi od Lamiglas fiberglass modela. Idealan je za vode obrasle gustisem na kojima najradije pecam, kako u Srbiji, tako i ovde na malim spring creek vodama u Driftless oblasti srednjeg zapada SAD.

Protekli vikend sam proveo u glavnom gradu Ajdaha, Boiziju (Boise). Nije bilo vremena za pecanje, mada sam imao veliku zelju da skoknem do Silver Creek-a, pored grada Ketchum, na kome sam zadnji put lovio u junu 1997. godine. Nazalost ova legendarna voda je bila zatvorena do kraja maja meseca, tako da sam musicarenje u Ajdahu ostavio za neki drugi put. Na slici je Boise River, slikana u parku u centru grada, gde se po normalnom vodostaj mogu loviti ogromne kalifornijske pastrmke. Sa okolnih planina se jos uvek topi sneg, pa je vodostaj izrazito visok.

No comments: